tiistai 20. tammikuuta 2015

Keho ottaa kantaakseen

Luin kirjan, joka kertoo kehosta ja tunteista. Harmikseni kerkesin jo palauttaa sen. Eli en muista kirjan nimeä, mutta siinä luki jotain Rosen-menetelmä tmv. Kirjassa kerrotaan siitä, kuinka kannamme kehossa tunteita, joita emme jostain syystä pysty kohtaamaan. Kirjassa esiteltiin menetelmää, jonka avulla noita kätkettyjä, lihasmuistiin tallennettuja tunteita voi saada esiin ja näin vapautua elämään oman itsemme näköistä elämää ja jopa vapautua kivuista, joista kärsimme ja johon ehkä syömme lääkkeitä.

Muistan huonosti kirjan kokonaisuudessaan, mutta joitakin kohtia jäi mieleen. Esimerkiksi palleasta kerrottiin hyvin havainnollisesti. Pallea sijaitsee alimpien kylkiluiden alapuolella. Pallea on siitä harvinainen lihas että se on paitsi tahdonalainen myös tahdostamme riippumaton lihas. Palleaan kätkemme esimerkiksi pelkoon ja ahdistukseen liittyviä tunteita. Kun pallea on jännittynyt se voi oireilla vatsa- ja suolistokipuina, alaselkäkipuina ja jopa nivelissä tulehduksen omaisena tilana. Noin niin kuin esimerkiksi. Kirjassa kerrotaan hyvin seikkaperäisesti, kuinka nämä oireet syntyvät. Minä en rohkene kirjoittaa niistä, koska en muista tarkasti lihasten ym.nimiä.

Se, miksi Maikki luki kiinnostuneena kirjaa johtuu siitä, että hän on kokeillut tuota Rosen-menetelmää ja havainnut sen hyväksi. Ihmisen mieli saattaa pystyä käsittelemään vaikeitakin asioita, mutta keho viisaudessaan kantaa sen, mihin mieli ei pysty. Ja joskus voi tulla aika ja mahdollisuus kokea ne tunteet, jotka lihakset ovat syvyyksinsä kätkeneet. Menetelmä on turvallinen eikä tuo esiin sen enempää kuin ihminen sillä hetkellä pystyy vastaanottamaan.

Maikki soisi mielellään tuota hoitoa tarjottavan kaikille kipujen, jännitysten ja jäykkyyksien kanssa eläjille sekä kehossaan olonsa epämukaviksi tunteville. Tai kenelle tahansa, jolla elämä ei aina suju kuin tanssi! Ei kai se elämä sen jälkeenkään sen kummempaa ole, mutta ehkä ihmisen on sen jälkeen yhä helpompi hyväksyä elämä ja tunteet sellaisinaan. Ja ennen kaikkea hän voi ehkä elää ilman kipuja ja ylimääräistä painolastia kehossaan. Se olisi jo paljon se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti