perjantai 9. tammikuuta 2015

Soljuen

Aamulla viedessäni tyttöä esikouluun se tuli mieleen. Autotie oli kovin luminen ja urainen.Jos yritin pysyä yhdessä urassa, niin tuntui, että auto ei kulkenut kovin mukavasti. Päätin, että ajan vähän rennommin ja ikäänkuin mukaillen lumiuria. Sillä tavalla auto kulki nätisti. Minusta tuntui ymmärtäessäni asian  hyvälle. Tiedätkö?

Maikki. Käsi sydämelle. Jos tuntuu, että voimat käy vähiin. Jos suoraan sanottuna ahdistaa. Kokeilepa ajella hetkinen autolla uraisella tiellä silmät kiinni. Kylläpä rentouttaa pelkkä ajatuskin.:) Hei, tämähän se juttu on! Nyt hoksaan. Kun ystävä kyseli, että kuinka oikeasti selviät tuosta rumbasta. Soljuen. Siinäpä hyvä vastaus. En osannut siihen silloin vastata. Ehkäpä tästä löytyy vastaus siihen, kuinka ihminen selviytyy hyvinkin kuormittavista tilanteista.

Niin. Maikki vain on. :) Tulee mieleen se koski Kuusamossa. En saa nyt nimeä mieleen. Kerran siellä kivellä istuessani ajattelin, että elämä on kuin tuo koski. Minä siellä vaikkapa puutikkuna ajelehtimassa. Jos tarraan kovasti kiinni vaikkapa kiveen, niin kohta koski heittää kovat ryöpyt niskaan ja meno voi olla hetken pelottavan voimakasta. (Jos haluan suorittaa, olla kovin korvaamaton tai pyrkiä hallitsemaan kaiken ympärilläni se saattaa kosahtaa ennen pitkään.)

Maikki. Sinulla on mahdollisuus kulkea kosken mukana. Hyväksyä vuolaammatkin paikat, soljua mukana. Uskoa, että minua vahvempi voima saa tuon virran aikaiseksi. Kiitos.

12 kommenttia:

  1. Hyvin maikki sanoitit.juuri ensi viikonkalenteri katsoin soljuen mennä eteenpäin muuten tuntuisi aika raskaalta.kuulostellaan auttaako ja milloin rysähtää karikkoon.

    VastaaPoista
  2. Ulla,peukkua sulle.Kyllä kai se välillä rysähtää, ainakin täällä. Mutta pääsiskö siitäki yli helpommin, kun hyväksyis rysähdykset osaksi elämää?Kyllä sinä Ulla taidat olla oppinut jo monenmoista taitoa, ettei se ihan pienestä rysähdä tai rysähdys vie ainakaan sua aivan uppeluksiin?

    VastaaPoista
  3. Tuli mieleen, että meitä on vähintään kahdenlaisia kuskeja. Toiset töhöttävät mersullaan (ainakin luulevat ajavansa mersulla) niin, etteivät huomaa kaikkia tien kuoppia. Saavat paljon aikaan, mutta mersu tai toiset tiellä kulkijat saattavat kärsiä vaurioita. He katsovat vain eteenpäin ja lähtevät surutta isoimmalle tielle. Sitten ollaan me Fiat-kuskit, jotka ensimmäisenä miettivät, lähteekö auto ensinkään käyntiin. Sitten pohditaan, että mitähän kuoppia viimeksi oli matkalla ja kestääkö Fiat jatkossa. Lähtiskö ollenkaan isolle tielle? Eli kässäri jätetään päälle. Ei nähdä ollenkaan edessä olevaa hyvää baanaa vaan jo ohitetut kuopat, joita ei enää tarvitse murehtia. Itselleni hoen, että hanaa Sami ja peruutuspeiliä ei tarvitse liikaa vilkuilla! Väitän, että ihminen ei tule ikinä todella hyväksi ja isoksi johtajaksi, jos ei osaa AJATELLA. Oma mersu voi kestääkin, mutta pitää osata ajatella alaisten Fiateja. Molemmat kuitenkin ajavat samalla tiellä, joten molemmat täytyy ottaa huomioon. Jääkiekkoilija Ville Nieminen sanoi viime talvena, että olihan meillä matka, mutta maisemista me ei osattu nauttia. Sitä paitsi, siinä mersu-kuskissakin on pohjimmiltaan Fiat-kuskin piirteitä, joita peitetään isolla mersulla=)
    -Sami

    VastaaPoista
  4. Siinäpä miettimistä.😊Että millainen kuski sitä onkaan.Sen olen kai jotenkin ymmärtänyt lukemani perusteella, että "aseet" meillä on monesti käytössä, jos jokin uhkaa sitä osaa minästä, jonka kanssa en ole sinut. Silloin kun ihminen "joutuu"käyttämään aseitaan hän saattaa käyttäytyä tosi ilkeästi toista ihmistä kohtaan ja aika erikoisestikin.Jos seuraa vaikkapa poliitikkojen puheita, niin tämän huomaa selkeästi.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Sorru ku säädän....tuli virheitä ja poistin...Sami ihanaa tekstiä... T hidas soljuja

    VastaaPoista
  8. Oon Päivi ihan samaa mieltä! Paljon asiaa ja ajattelemista Samin kertomassa.Jäin miettimään, mitä sitä voisi tehdä, että kulku olisi kohtuu mukavaa kaikilla?Toista syyttämällä se ei onnistu ainakaan.Aina palautuu samaan.Ymmärrystä.Sitä kaivannee niin Fiatin kuin Mersunkin kuski?Ja onhan niitä muitakin merkkejä.😉Niin.Ja asioista puhumalla.Saminkin teksti saattaa herättää monessa meistä ajatuksia, millainen kuski olen.Hienoa, Sämpy!

    VastaaPoista
  9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Sami, älyttömän havannollistava esimerkki! Hymy hiipi suupieleen, kun luin tekstiäsi. :D

    VastaaPoista
  11. Soljuen! Hauska sana. Siinä on eteenpäinmenemisen meininkiä. Antaa mennä, ei jää junnaamaan paikoilleen, mutta ei liiaksi suunnittele menoa.

    VastaaPoista