torstai 4. joulukuuta 2014

Aikoja

Aikoja.
Kausia.
Palasia palapelissä.
---
Tämäkin päivä,
yksi pala.
Etsimässä toista palaa,
johon kiinnittyä.
Kokonaisuus
tummia ja vaaleita värejä,
tasapainottamassa toisiaan.
Jotta elämän mielekkyys
säilyisi.

Maikin elämässä on aikoja. On työn, on levon. On itkun,  on naurun. On surun, on ilon. On huolen, on huolettomuuden. On rauhan, on rauhattomuuden. On luovuuden, on suorittamisen. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Maikki käy tunnekouluaan. Hän näkee katsoessaan taaksepäin, että koulu on sisältänyt erilaisia aikoja tai jaksoja. Mitä enemmän maikki on saanut kokea erilaisia aikoja sitä armollisemmin hän on saanut alkaa suhtautua itseen ja lähimmäisiinsä. Hän on saanut kokea, että ajat vaihtuvat, tunteet tulevat ja tunteet menevät, mutta hänen ei tarvitse itse niin paljon miettiä, mitä hän tekisi tai kuinka hän toimisi. Oikeastaan hänen ei tarvitsisi muuta kuin luottaa. Mutta kyllä hän tekee (ja tulee tekemäänkin) paljon muutakin. Hän on ihminen.

8 kommenttia:

  1. Yhryn edelliseen <3 oon kyl saanut käydä koulun armollisuudesta....on kamalaa olla armoton vaikkei haluaiskaa....taistella ittiä vastaa =-O

    VastaaPoista
  2. ❤ Kyllä. Ja yhäkin löytää itsensä taistelemasta tai vastustamasta omia tunteitaan.

    VastaaPoista
  3. Kokemus auttaa. Esimerkiksi nyt kun on pimeää ja fiilis sitä myöten alhaalla, se ei haittaa, sillä tiedän että tämä on tätä jo kohta kaikki on paremmin=)
    -Sami

    VastaaPoista
  4. Tuo on niin totta, mut ei taho muistaa, ett "myrskyn jälkeen on poutasää" :) Siinäkin hetkessä oleminen, ei "sit ku"-ajan oottaminen...

    VastaaPoista
  5. Heip!
    Hepa vinkkas facessa tästä blokistasi Maikki. Ja tässä sitä on ilta vierähtänyt mukavasti...mielenkiintoista ja rehellistä pohdintaa elämästä. Kiitos! Ei tätä elämää kerrasta opi..

    Jatkahan kirjoitteluasi, jos vain intoa yhtään riittää..! Hyviä jatkoja!

    yst.terv.Paukka

    VastaaPoista
  6. Kiitos rohkaisun sanoista, Paukka. Kiva, kun olen saanut minullekin vieraita ihmisiä mukaan jakamaan ajatuksia. Myöskin edellä anonyymisti kommentoineen. Olen kanssasi samaa mieltä. Hetkessä eläminen on taito, jota ei tahdo helposti oppia.

    VastaaPoista