tiistai 29. syyskuuta 2015

Menestystäkö metsästämässä?

Kirjastossa käydessä käsiini osui kirja nimeltä Onnistumisen aakkoset. Jäin miettimään otsikkoa. Otanko vai jätänkö? Otin kuitenkin. Olen positiivisesti yllättynyt kirjan annista kohdallani. Vaikka alkutaipaleella vasta olenkin.


Sivulla 25 käsketään jatkamaan seuraavia lauseita:
1. Mielestäni menestyneitä ihmisiä ovat...
2.Tunnen onnistuneeni, jos...
3. Henkilökohtaiset menestyksen symbolini ovat..
4. Tunnen itseni menestyneeksi silloin, kun...
5. Jos kirjoittaisin parhaimman mahdollisen muistokirjoituksen itsestäni se kuuluisi näin...


Maltatko vastata noihin? Ehkä kannattaisi. Maikki otti ja kirjoitti paperille vastaukset. Seuraavana päivänä muutti ja lisäsi.


Maikki ounastelee, että menestys ja miksi sen mieltää, liittyvät jälleen arvoihin. Ehkä noita kysymyksiä kannattaisi miettiä, että tietäisi minkä eteen sitä raataa vaikkapa ylitöitä.Tai vaatii ehkä itseltään muutoin kohtuuttomuutta. Tai että ylipäätään tietää, millaisia asioita kannattaa tehdä elämässä. Voipi käydä pian niin, ettei onnellisuus kasvakaan sen uuden auton tai vallan lisääntymisen myötä. Toki voihan se kasvaakin, jos se on todella menestykseni mittari. Maikki kuulee tässä kohdin jälleen moniakin ääniä. Kuuletko sinä? Vanhempien, opettajien, median, yhteiskunnan normien?


Maikki miettii. Tunnen onnistuneeni, jos kykenen tekemään asioita ja valintoja kuunnellen sydämeni ääntä ja kyetessäni elämään arvojeni mukaisesti. Nii-in. Hyvin vähän tarvitsen. Kiitos.

2 kommenttia:

  1. Onnistumista ja menestystä kannattaa mitata omilla mittareilla.
    Jos vertaa muiden onnistumisiin ja menestykseen, asteikko venyy omalta
    kohdalta saavuttamattomiin.
    Ajattelee Sami

    VastaaPoista