maanantai 10. marraskuuta 2014

Tasapainoilua

Minulla palautui viikonloppuna sairastellessa mieleen vanhan lukioaikaisen psykologian opettajan piirtoheitinkalvolle heijastama kuva, joka esitti pyramidia. Se oli jaettu kolmeen osaan. Ylinnä saattoi lukea sosiaaliset tarpeet ja alhaalla fyysiset ja psyykkiset tarpeet. Muistan, että Matti-ope kehoitti painamaan tuon kuvan muistiin. Sitä tarvittaisiin kuulema kokeessa, mutta myös elämässä. Ja on tarvittu! Ja olisi tarvittu!

Maikki käy edelleen kouluaan. Aika harmillista, mutta kai luonnollistakin, ettei oppi tahdo mennä perille tai sen muistaa vasta sitten, kun joku kulma tuosta pyramidista alkaa antamaan periksi. Ei sillä, ettei se koskaan ole Maikilla niin nätisti suorassa maannutkaan kuin Matti-opella. :)

Nyt tajuan, kuinka tärkeää se Maikin jankuttavaltakin kuulostava puhe lapsilleen riittävästä yöunesta, ruuasta ja liikunnasta on. Maikkihan on oikein kehittänyt toimintamallin itselleen, jota käyttää varsinkin silloin, kun siitä ei ole enää juuri tilanteen kannalta apua. Eli litania kuuluu: montakotuntianukuitkaan, oletkosyönyt, onkohuolia. Asiaa. Vielä kun puhuisi itselleenkin.

4 kommenttia:

  1. Pahoittelen, jos kommentoinnissa on ongelmia. Yritän selvittää, onko vika minun asetuksissa. Useampi on kertonut, että kommentoinnissa on jotain häikkää. Kertokaa,jos joku tietää asiasta.

    VastaaPoista
  2. Joo kun tekstin kirjoittaa niin häviää.....pitää kirjoittaa kaks kertaa ennenkuin imaisee sissää....

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista